info@honias.nl |  0599-211986
0599-211986 info@honias.nl Menu

Kostbaarhedenverzekering

Rolex

Bent u ook op zoek naar een kostbaarhedenverzekering voor uw Rolex, Panerai, IWC, Breitling, Omega of ander horlogemerk? Uit ervaring weten wij dat het lastig is om deze horloges te verzekeren en dat de premie vrij hoog is.

Daarnaast is er vaak de verplichting bij het afsluiten van een kostbaarhedenverzekering, dat er ook minimaal een inboedelverzekering bij dezelfde maatschappij afgesloten wordt. Dit is voor het afsluiten van de kostbaarhedenverzekering die wij aanbieden niet nodig. Uiteraard is het wel mogelijk om ook uw andere verzekeringen bij ons onder te brengen. U heeft dan 1 aanspreekpunt bij schade, dat is wel zo makkelijk. De premie bedraagt 2,50% van de verzekerde som voor een Werelddekking (inclusief voormalig Oost-Europa).

Panerai

Verzekerd u al uw horloges? Dan is de premie lager, namelijk 2,25% voor een Werelddekking en 1,9% voor een Europadekking (exclusief voormalig Oost-Europa).

De premie wordt nog vermeerderd met 21% assurantiebelasting en eenmalige poliskosten. Wij voorzien u graag van een vrijblijvende offerte.

Uiteraard is het ook mogelijk om uw sieraden op onze kostbaarhedenverzekering te verzekeren.

Beveiligingseisen:

Verzekerde som Beveiligingseisen
Tot € 15.000,- geen eisen
€ 15.000,- tot € 25.000,- goed hang- en sluitwerk
€ 25.000,- tot € 50.000,- goed hang- en sluitwerk en een kluis of een alarmsysteem
Meer dan € 50.000,- goed hang- en sluitwerk, kluis en een alarmsysteem

Onder goed hang- en sluitwerk wordt verstaan; sloten met minimaal een SKG klasse 2 keurmerk. Het SKG logo staat op het slot met het aantal sterren. Het aantal sterren geeft de klasse aan.

De waarde indicatie van de kluis dient gelijk of hoger te zijn dan de waarde van de inhoud. Daarnaast moet de kluis ook verankerd zijn.

Het alarmsysteem dient aangesloten te zijn op een particuliere alarmcentrale (PAC), met een jaarlijks onderhoudsabonnement. Daarnaast dient er een geldig Borg certificaat aanwezig te zijn.